Skip to main content
Monthly Archives

september 2024

Relationen med chefen är avgörande för både arbetstillfredsställelse och engagemang!

Ny forskning visar att relationen med chefen är avgörande för både arbetstillfredsställelse och engagemang. Även om vänskap med kollegor bidrar till en trevligare arbetsdag, är det kvalitén på relationen med chefen som har störst påverkan på hur nöjd man är med sitt jobb. Studien utförd av forskare vid Högskolan i Skövde, Högskolan Väst och Göteborgs Universitet (2024), analyserades relationer på arbetsplatsen och deras påverkan på anställdas upplevelse av sitt arbete. Resultatet visar tydligt att en positiv och stöttande relation med chefen är avgörande för arbetsglädje och engagemang. 

”En bra relation med chefen ger mer erkännande, stöd och inflytande över arbetet, vilket i sin tur leder till ökad arbetstillfredsställelse och större engagemang,” säger Thomas Andersson, professor i företagsekonomi och en av forskarna bakom studien.

En bra chef spelar en central roll i att skapa en positiv arbetsmiljö där anställda känner sig trygga och värderade. En stödjande och rättvis chef ökar inte bara trivseln, utan bidrar även till motivation och personlig utveckling. En sådan chef är också mer benägen att investera i sina anställdas professionella tillväxt och karriärmöjligheter. 

Vill du också nå hit i ditt ledarskap?
För chefer som vill förbättra sin relation med medarbetarna och skapa en gynnsam arbetsmiljö finns det verktyg och utbildningar att tillgå. Genom konceptet Utvecklande Ledarskap kan du som chef utvecklas till en ledare som stimulerar kreativitet, delaktighet och personlig utveckling i teamet. Att genomgå denna utbildning hjälper dig inte bara att stärka relationen med dina medarbetare utan kan också bidra till en ökad arbetstillfredsställelse och engagemang hos hela teamet.

Anmälan till utbildningar finns här!

Avsluta 2024 med att utveckla ditt ledarskap!

I november har ni chansen att gå en UL (utvecklande ledarskap) i centrala Göteborg.
Ett perfekt sätt att avsluta 2024 och vara redo för 2025 års utmaningar.
Kursen går dagtid måndag – onsdag den 4-6 november samt torsdag den 30 januari -25.

En UL utbildning ger dig färdigheter att stimulera till delaktighet och kreativitet samt konfrontera med personlig omtanke. En utvecklande ledare kommunicerar och efterlever en god värdegrund, är ett föredöme och tar ansvar. I konceptet Utvecklande Ledarskap ingår:
• Ett bedömningsformulär (ULL) för personlig feedback
• En teoretisk modell
• En metod för personlig ledarutveckling

Pris: 21 000:- ex moms

För anmälan och mer info, klicka här!